Schneider Culture Scan

De cultuur van je organisatie, dat is zo ontastbaar en vaag als de ideeën van Nietzsche. Toch heb je er vast een gevoel bij. Wat nou als je dat gevoel grijpbaar kan maken? Dat is precies wat William Schneider heeft gedaan met de introductie van zijn cultuurtyperingen. Schneider plaatst de archetypes op de assen people oriented ↔ company oriented en reality oriented ↔ possibility oriented.

4 typeringen

Schneider bedacht vier archetypes van organisatiecultuur. Deze zijn de Control, Competence, Collaboration en Cultivation cultuur. Elke organisatie heeft wel wat van elk archetype in zich, maar het is interessant om te zien waar de nadruk nu op ligt. Daar kan je namelijk wat mee als organisatieveranderaar. Geen enkele typering is inherent goed of slecht en als Agile Coach pas je je stijl en focus aan aan de dominante cultuur. Zo ben je veel effectiever.

Control

Het Control archetype kenmerkt zich door een strakke structuur en hiërarchie. Regels zijn belangrijk en opdrachten worden van boven naar beneden verspreid. Er is veel controle en er wordt volop gerapporteerd. De organisatie is risicomijdend en gericht op stabiliteit.

Competence

Bij het Competence archetype draait het allemaal om presteren. Targets en winst zijn belangrijk, net als efficiency. Bonussen worden gebruikt om mederwerkers harder te laten werken. Dit is een meritocratie: doe je het goed, dan kom je hogerop. Er heerst veel competitie, ook intern.

Collaboration

Samen is het sleutelwoord bij het Collaboration archetype. Medewerkers worden egalitair behandeld en in de gezamenlijkheid wordt synergie gevonden. Vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke waarden. Er wordt veelal naar harmonie gezocht en conflicten worden veelal vermeden.

Cultivation

Het Cultivation archetype streeft naar persoonlijke groei en het vinden van betekenis. Er is veel vrijheid en creativiteit en vaak wordt de organisatie gedreven door een heldere purpose. Structuur en helderheid zijn in deze cultuur vaak onderbelicht.

Geïnteresseerd?

Deze vragenlijst is nog in ontwikkeling. Wil je op de hoogte gehouden worden? Laat je emailadres achter en we nemen contact met je op wanneer de vragenlijst beschikbaar is.

We verspreiden je e-mailadres nooit

;